Familjerådgivning

Familjerådgivning

Om familjerådgivning


Relationer är det viktigaste i livet och ibland också det svåraste. Vi hamnar lätt i ohjälpsamma mönster som kan vara svårt att lösa på egen hand. Vår hjärtefråga är att hjälpa er att hitta nya sätt att mötas. Utfallet av terapin är många gånger en mer fördjupad relation, en ökad förståelse för sig själv, sin partner eller barns beteende och behov. Andra gånger kan det handla om att hitta ett fungerande samarbete efter separation eller att andra kriser.


Familjerådgivning vänder sig till alla par och familjer som önskar hjälp av en professionell samtalskontakt för att komma vidare med relationsproblem. Hit är par, familjer, särbos, separerade, syskon eller andra konstellationer välkomna. Ibland träffar vi syskon eller föräldrar och vuxna barn som behöver stöd i sina relationer. Samtalen anpassas utifrån problem och önskemål.


Vanliga problem vi möter:

 • Kommunikationsproblem
 • Bristande känslomässigt engagemang
 • Svårigheter/osäkerhet i föräldrarollen 
 • Olikheter närhet/distans, livsstil, värderingar
 • Ständiga gräl och konflikter
 • Otrohet
 • Svartsjuka
 • Separation
 • Fysisk närhet och sex
 • Kriser
 • Ofrivillig barnlöshet


Vi som jobbar här

Vi är 5 familjerådgivare med gedigna utbildningar, hög kompetens och lång erfarenhet. Vi erbjuder högkvalitativa tjänster och vi eftersträvar alltid att varje individ, familj eller par ska få ett skräddarsytt bemötande. Vi arbetar löpande med kompetensutveckling.


Ann Ericsson, socionom, leg psykoterapeut, familjeterapeut. Utbildad i schematerapi.


Janet Hedendahl Carlsson (länk till hemsida), leg sjuksköterska, specialistsjuksköterska psykiatri, leg psykoterapeut, mindfulness-instruktör. Utbildad i schematerapi. Janet nås på 073-5077754.


Kaj Huggare, leg sjuksköterska, specialistsjuksköterska psykiatri, leg psykoterapeut, medicine magister.


Susanne Melder, leg psykolog, leg psykoterapeut. Utbildad inom Integrative Behavioral Couple Therapy (IBCT) och sexologi. Susanne nås på 073-6575797.


Therése Huggare, socionom, leg psykoterapeut, medicine magister.

Utbildad inom compassionfokuserad terapi, Acceptance and Commitment Therapy (ACT) och Integrative Behavioral Couple Therapy (IBCT). Allmän information om familjerådgivning.


Kontakt

För att få kontakt med oss /boka en tid kan du antingen skicka ett mail, svara på kontaktformuläret eller ringa direkt till någon av våra familjerådgivare. Du behöver inte ansöka via kommunen.


Kostnad

Familjerådgivning är en verksamhet som kommunerna subventionerar för att alla ska kunna gå i några samtal med specialister på samlevnadsproblem och kriser i parrelationer.


Vi har avtal med Stockholm stad och ni som är mantalsskrivna i Stockholm stad kan söka familjerådgivning hos till ett reducerat arvode (450:-). Det finns möjlighet att gå privat för de som ej bor i Stockholm stad.


Sekretess

Vårt arbete bygger på förtroende och frivillighet. Vi för inga journaler och sekretess gäller. 


Återbud/uteblivet besök

Avbokning mindre än 24 timmar före besökstiden utgår full betalning för besöket. Vid akut sjukdom utgår ej debitering vid uppvisande av läkarintyg